Active Fans

Active Fans

Az aktív rajongók célja, hogy elérje a 35 év feletti embereket (férfiakat és nőket egyaránt), akik szeretnének újra testileg aktívak lenni, életmódot változtatni és étrendjüket javítani. Ezt a programot az Erasmus + Sport finanszírozza, az EFDN koordinálja, és kilenc partnerrel együttműködve valósítják meg. Ezek a projektpartnerek a következők: Fulham FC, Vitesse Betrokken, Bayer 04 Leverkusen, Rangers FC Charity Foundation, Ferencvárosi TC, PSV Foundation, Feyenoord Rotterdam, KAA Gent és Valerenga Fotball.

A program révén a résztvevők megismerhetik a táplálkozást, amikor testileg aktívabbá válnak, és kezdik érezni a fogyás és a megnövekedett energia előnyeit. Európában volt néhány klub és szervezet, akik kidolgozták a hasonló programok módszertanát, amelyek elősegítik a fizikai aktivitást és az egészséges életmódot az említett célcsoport számára. A cél egy felhasználóbarát, költséghatékony és innovatív módszertan kidolgozása, amelyet Európa minden érdekelt sport- és futballklubja használhat. Az aktív rajongók módszertana a Football Fans in Training (FFIT) módszertanra és a program partnereinek visszajelzésére épül. A Football Fans in Training (FFIT) program fejlesztését és optimalizálását a Glasgow Egyetem által vezetett kutatócsoport vállalta, az SPFL Trust társasággal való együttműködésben. Hálásan köszönjük, hogy az NHS Forth Valley és a Camelon, Falkirk Táplálkozási és Dietetikai Osztályának táplálkozási és Dietetikai Osztálya néhány forrásanyagot köszönhet. A program fejlesztését Gray és mtsai (2013) ismertetik, a programértékelés eredményeit Wyke és mtsai (2015) és Hunt és mtsai (2014) közlik.

Ez a projekt elősegíti a HEPA irányelvek céljait és a sport valódi európai értékeit, és elősegíti a sport szerepének tudatosságát az egészséget javító fizikai tevékenységek, a társadalmi befogadás és az esélyegyenlőség előmozdításában. Ezenkívül az Aktív rajongók projekt biztosítja a nehezen elérhetőnek tekinthető célcsoport fokozott részvételét a sportban, a fizikai tevékenységekben és az önkéntes tevékenységekben.

A projekt célkitűzéseit széles körű konzultációs folyamat keretében alakították ki és állapodtak meg az összes projektpartnerrel, tájékoztatva azokat a konkrét kihívásokat, amelyekkel az egyes európai területeken szembesülnek a mindenki számára érvényes sport és a társadalmi befogadás terén. E folyamat révén a 35 éves és idősebb embereket következetesen azonosították a legfontosabb demográfiai célcsoportként, amelyre a közeljövőben foglalkozni kell.

Számos szociálpolitikai eredményt határoztak meg annak érdekében, hogy a legmagasabb szintű hozzáadott értéket érjék el és biztosítsák a lehető legnagyobb hatást az európai sportpolitikai célkitűzésekre. Ezek közé tartozik a fizikai tevékenységek számának növelése a célcsoporton belül, az egészségnövelő fizikai tevékenységekre vonatkozó európai iránymutatások (HEPA) előmozdítása, a helyi résztvevők társadalmi kapcsolatai számának növelése és ezen új, innovatív futball / sport módszertan népszerűsítése a legkülönfélébb területeken. érdekelt felek Európa-szerte.